Brunnenin blogi: asiantuntemus tuo lisäarvoa

Viimeinen viikkoni Brunnenilla on kulunut hujauksessa. Kesä viestintätoimistossa on ollut värikäs, inspiroiva ja opettavainen. Ilokseni yhteinen matka brunnenlaisten kanssa jatkuu uusissa merkeissä syksyllä. On aika katsoa tulevaan ja pohtia, mitkä ovat tärkeimmät mukaani tarttuneet opit ja ajatukset, kun suljen toimiston oven perässäni kesätyön päätteeksi perjantaina.

Saapuessani ensikerran työpaikalle toukokuussa en osannut odottaa juuri mitään. Tiesin vain, että tämä olisi loistava mahdollisuus kehittyä ja saada kosketuspintaa siihen, mitä viestijän työ todellisuudessa on. Viestinnän monimuotoisuus ja kokonaisvaltaisuus ovat asioita, joiden todellinen merkitys valkeni minulle vasta erilaisten työtehtävien ja toimiston arjen myötä.

Toimivaa viestintää tarvitaan jokaisessa organisaatiossa ja sen joka osassa, jotta toiminta on tehokasta ja tuloksellista. Viestinnän tehtävien kirjo on laaja ja viestinnän ammattilaisten on juoksevien asioiden hoitamisen rinnalla ylläpidettävä valmiutta reagoida nopeastikin poikkeustilanteisiin. Aikaa ideoimiselle, oman toiminnan tavoitteiden kirkastamiselle ja viestinnän keinojen ja kanavien tarkistamiselle on usein hankala löytää muun työn lomassa. Ymmärrettyäni tämän minun on ollut helppo nähdä, millaista lisäarvoa Brunnenin monipuoliset palvelut tuovat asiakkaalle.

Laadukkaan viestinnän konsultoinnin myötä organisaatio saa tarpeensa mukaan paremman näkemyksen viestinnän tilasta ja siitä, mihin suuntaan ja millä keinoilla sitä kehitetään. Kuten Terttu Sopanen totesi blogikirjoituksessaan, hyviä ratkaisuja on useimmiten enemmän kuin yksi. Hyvä konsultti osaa kysyä oikeat kysymykset, nähdä asiakkaan tarpeet ja ohjata kohti oivalluksia ja parhaita ratkaisuja. Joskus jo uuden näkökulman löytyminen ja kevyt osaamisen päivittäminen riittää, toisinaan viestintä kaipaa syvällisempää läpivalaisua ja kokonaisvaltaista strategian uudistamista.

Brunnenin toiminnan ytimessä on siis ajatus siitä, että ajan hermolla elävien konsulttien asiantuntemuksen avulla asiakas pystyy viestimään vaikuttavammin ja tekemään parempaa tulosta. Pätevä viestintätoimisto säästää asiakkaan aikaa ja resursseja tehostamalla ja kehittämällä viestintää.

Ympyrä sulkeutuu

Niin hassulta kuin se tuntuukin, viimeisinä päivinä mietteet ovat hyvin samankaltaiset kuin ensimmäisinä. Käytännön työn ja sen monisäikeisyyden lisäksi myös käsitys viestinnän perusluonteesta on kirkastunut kesän aikana. Vaikka viestijän on oltava monialaosaaja ja ajan tasalla uusista tuulista, kaiken ytimessä on lopulta aina toisen ihmisen kohtaaminen, olipa tämä asiakas, yhteistyökumppani, kollega tai vaikkapa yläkerran naapuri. Inhimillisyys on edellytys aidolle ymmärrykselle, jonka pohjalta voidaan hahmottaa todelliset syyt ja seuraukset ja kehittyä.

Tämä ajatusmaailma välittyi Brunnenin ilmapiiristä jo ensitapaamisella ja ymmärrys vilpittömän arvomaailman arvosta on jalostunut mielessäni kesän mittaan. Kesän parasta antia kaiken työstä oppimani rinnalla on osaavat, ihanat ihmiset ja heistä tarttuva inspiroiva asenne. Kun eettisyys ja periaatteet ovat sisäänrakennettuina, niitä seuraa luontevasti myös ulospäin huokuva välitön tunnelma, luottamus ja ilo.

Kesätyöntekijä kiittää ja kuittaa. Nähdään jatkossa Brunnenin somekanavissa uusin kujein!