Brunnen Communications – viestintätoimisto
Tiimi on tulevaisuudessa entistä tärkeämpää

Tiimit tapetilla Slushissa

Nyt muutama päivä Slushin jälkeen mielessä on kypsynyt muutama ajatus. Mikä sijoittajaa kiinnostaa yrityksessä? He haluavat aivan aluksi tietää keitä tiimiin kuuluu. Miten ravistella oman bisneksensä kenttää? Millä erottua joukosta ja millä saada kasvua ja muutosta aikaan? Rakenna monipuolinen tiimi ja tiimiviestintä.

Viestijänäkin lähden kertomaan tarinaa aina ihmiset edellä, siitä mikä on asiakkaalle tärkeintä. Ei siis kannatakaan mennä palvelu tai tuote kärjessä, vaan organisaation ihmiset ja asiakkaat on hyvä nostaa esiin. Millaisia osaajia, ovatko samantyylisiä ihmisiä vai erilaisia työntekijöitä? Moninaisuus on rikkaus ja onneksi meillä on Suomessakin osattu tähän jo vastata.

Parhaat tiimit muodostuvat ihmisistä, jotka ymmärtävät yhteiskuntaa, osaavat bisnestä, pystyvät pyörittämään tekniikkaa, ja jotka osaavat kertoa tekemisistään myös muille. Löydäpä vielä joku, joka osaa nämä kaikki!

Mistä näitä yksisarvisia sitten löytää? Vai voiko muutos tulla organisaation sisältä, jos hyviä tyyppejä löytyy jo valmiiksi? Muutos vaatii aina sitoutumista ja se, kuinka ihmisille viestitään asiasta on jatkossakin eriarvoisen tärkeää. Esimerkin muutokseen on lähdettävä johdosta.

Tiimit tulevaisuudessa

Mikä on sitten tiimien rooli yritysten menestymisessä tulevaisuudessa? Työporukat pysyvät liikkeessä ja monimuotoisina. Vanhempieni sukupolvella oli keskimäärin viisi työpaikkaa uransa aikana, noin nelikymppisillä niitä on kaksitoista ja tulevilla sukupolvilla ei välttämättä kiinteätä työpaikkaa edes ole. Itselläni on tässä vaiheessa työuraani ollut jo kahdeksan eri (oman alan) työpaikkaa. Joka kerta olen päässyt mukaan toinen toistaan erilaisempiin tiimeihin ja pystynyt viemään aina seuraavaan paikkaan juuri eri ihmisiltä oppimani.

Aiempina vuosina myös maan johdosta tullut kritiikitön pöhinän hehkutus hermostuttanut minua joka kerta Slushissa. Ja toisaalta vastapainona näiden hehkuttajien vapaa pilkkaaminen julkisessa keskustelussa. Tällä kertaa kuitenkin koin, että piruilijat eivät enää saa ylivaltaa, vaan realistinen usko tulevaisuuteen kuului paikalla rentona keskusteluna.

Askel oli kevyt kotiin lähtiessä, kyllä me vielä pärjäämme teknologian, uusien sukupolvien ennakkoluulottomuudella ja joustavalla yhteiskunnalla ja monimuotoisilla tiimeillä!

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisenä toimistomme kuulumiset ja pysy aallon harjalla alan trendeistä. Saat kuukausittain ajankohtaisimmat viestinnän uutiset suoraan sähköpostiisi.

Liity tilaajaksi