Palvelumme

Valmennukset

Jännittääkö median edessä esiintyminen? Olisiko paikallaan esiintymisvalmennus koko johtoryhmälle? Toivotko, että poikkeustilanne ei koskaan muuttuisi kriisiksi vai onko poikkeusviestintätilanteiden varalle tehty suunnitelma olemassa ja käytännössä testattu? 

Median tai suuren yleisön edessä esiintymisen jännittäminen on ihan luonnollista, mutta tavasta vois myös opetella pääsemään pois. Jokainen hyvä puhuja on tehnyt useita puheharjoituksia ja lukemattomia lausetoistoja ennen lavalle nousemista. Hyvä valmistautuminen tekee mielen levolliseksi ja saa itsevarmuutesi nousemaan, joka lopulta myös näkyy kehonkielessäsi ja kuulee äänessäsi. Valmistautuminen auttaa myös kriisitilanteen puhjetessa: et vietä unettomia öitä, vaan osaat rauhallisesti ottaa asian haltuun. 

Toisaalta voit olla varma esiintyjä, mutta kirjoitustaitosi tai viestisi kiteyttäminen kaipaavat hiomista. Viestintävalmennuksemme auttavat rakentamaan ja ylläpitämään organisaatiosi viestintäkyvykkyyttä kaikissa tilanteissa.

Työyhteisön viestinnän etävalmennus

Työyhteisön viestintä uuteen asentoon -etävalmennuksen tavoitteena on löytää parhaat käytänteet työyhteisöviestintäsi kohentamiseksi. Napakka valmennus sopii eritoten organisaatioille, jotka tarvitsevat uuden tai yllättävän tilanteen vuoksi apua työyhteisönsä viestinnän nopeaan korjaamiseen. Muutoksessa hyvä esimiesviestintä ja avoin vuorovaikutus työyhteisön sisällä on kaiken a ja o. Rakennamme  valmennuksen aina organisaatiosi sen hetkiseen viestinnän tilanteeseen ja kehitystarpeisiin sopivaksi. Tehokkaan etävalmennuksen tarjoamat työkalut ovat heti valmennuksen päätyttyä valmiina käyttöön ja tarjoavat välittömästi helpotusta työyhteisöviestinnän kiperiinkin pulmiin.

Media- ja esiintymisvalmennus

Median kanssa toimiminen vaatii ymmärrystä ja harjoittelua. Toimivat mediasuhteet tukevat mainetta niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä. Mediavalmennus opettaa ymmärtämään median toimintatapoja. Valmennuksessa haastateltava tai esiintyjä löytää vahvuutensa ja oppii kiteyttämään viestit. Autamme rakentamaan mediaa ja organisaatiota palvelevat viestit myös vaikeimpiin kysymyksiin sekä kuljettamaan polveilevaa keskustelua tavoiteltuun suuntaan.

Esiintymisvalmennuksessa keskitymme sanoman selkeyteen, sanavalintoihin ja kehon kieleen. Esiintyjä oppii käyttämään tarinoita puheensa tukena omalla luontaisella tavallaan. Valmennuksessa löydämme parhaat vaikuttamisen keinot erilaisten yleisöjen edessä.

Kriisiviestintävalmennus

Kriisitilanteen hallitseminen on todellinen ilmapuntari johdon ja koko organisaation riskienhallintakyvylle. Kyse on aina maineesta ja sitä rakentavasta viestinnästä. Sparraamme valmiutta kriisitilanteessa, jossa yllättävän paineen alla treenaamme organisaatiotasi luovimaan mainekarikoiden yli. Räätälöimme valmennuksen aina organisaatiolle todentuntuiseksi poikkeustilanteeksi, jossa viestintäharjoitukseen osallistetaan koko poikkeusviestintä- tai kriisiviestintäryhmä. Valmennuksemme sisältää tarpeen mukaan myös videointeja ja haastatteluharjoituksia.

Johdon ja asiantuntijoiden viestintävalmennus

Johdon ja asiantuntijoiden viestintävalmennus tähtää henkilöbrändin, vuorovaikutustaitojen ja viestintävalmiuksien vahvistamiseen. Käymme läpi sen, miten viestintää voi ja kannattaa hyödyntää johtamisessa ja strategian toteuttamisessa. Pureudumme myös keinoihin, joilla voi vaikuttaa suoraan organisaatiokulttuuriin ja ilmapiiriin sekä rakentaa ajatusjohtajuutta myös organisaatiosi ulkopuolella. Valmennus voi olla suunnattu vain johdolle tai asiantuntijoille.

Hissipuhevalmennus

Kuinka yhtenäinen on organisaatiosi hissipuhe? Miten ja mitä johto ja asiantuntijat ovat valmistautuneet kertomaan itsestään ja työnantajastaan 60 sekunnin aikana? Hissipuhevalmennuksessa opit tiivistämisen jalon taidon siten, että sanomasi jää mieleen.

Onnistunut hissipuhe sisältää lähes poikkeuksetta tarinankerronnan elementtejä. Valmennuksessamme kuulet, miten tarinankerrontaa käytetään vaikuttavana tehokeinona. Lopputuloksena opit luomaan merkityksellisen tarinan. Valmennus sisältää yksilöharjoituksia.

Kirjoittaja- ja sosiaalisen median koulutus

Ihminen on sosiaalinen ja kaipaa vuorovaikutusta. Siihen perustuvat sekä sosiaalisen median viehätys että mahdollisuus hyödyntää sitä. Organisaatioilla ei ole pääsyä someryhmiin, joissa yhä suurempi osa keskusteluista ja vaikuttamisesta tapahtuu. Siksi tarvitaan aitoja ihmisiä, eri alojen asiantuntijoita, jotka viestivät tavoitteellisesti ja luontevasti omilla areenoillaan.

On reilua laatia ensin hyvä vuorovaikutussuunnitelman ja toimiva sisältösuunnitelma, jotta joukkosi tietävät mitä heiltä somessa odotetaan ja millaisia näkökulmia heidän toivotaan blogikirjoituksissaan tuovan esiin. 

Olipa tavoitteena kasvaa somessa passiivisesta seuraajasta aktiiviseksi keskustelijaksi tai kehittyä alan ajatusjohtajaksi, autamme mielellämme. Valmennuksessa annamme keinot ja työkalut tavoitteelliseen vuorovaikutukseen organisaatio- ja yksilötasolla. Tarjoamme malleja ennakoivaan ja aktiiviseen sisällöntuotantoon ja autamme kasvamaan oman alan asiantuntijana.

Kirjoittaminen on ajattelun ja asioiden jäsentämisen väline. Tämän moni asiantuntija hoksaa kirjoittajakoulutuksissamme. Blogikammo kaikkoaa, kun ymmärtää mitä kirjoituksilla tavoitellaan ja miksi niille on hyvä hankkia yleisöjä myös somekanavien kautta.

Odotamme yhteydenottoasi

Terttu Sopanen

Terttu Sopanen

johtava viestintäkonsultti, KTM

+358 40 334 1202
terttu.sopanen@brunnen.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisenä toimistomme kuulumiset ja pysy aallon harjalla alan trendeistä. Saat kuukausittain ajankohtaisimmat viestinnän uutiset suoraan sähköpostiisi.

Liity tilaajaksi