Brunnen Communications – viestintätoimisto

Terveysteknologian kehittäjälle lisää osaajia näkyvyyden ja tunnettuuden avulla

Varian on merkittävä ohjelmistoalan toimija Suomessa. Kun Varian aloitti yhteistyönsä Brunnenin kanssa vuoden 2019 alussa, oli tavoitteena helpottaa Varianin osaajatarvetta. Noin 250 huippuammattilaisen joukkoon tarvittiin 40 uuttaa asiantuntijaa.

Tänä päivänä Varian Finland työllistää noin 300 henkilöä ja tämä joukko edustaa yli 20 eri kansallisuutta. Suurin osa henkilöstöstä työskentelee sädehoito-ohjelmistojen, syöpähoidon hallinnan sekä pilvipalveluiden kehittäjinä asiantuntijatehtävissä, jotka vaativat laajaa ohjelmointiosaamista, sovellettua matematiikkaa sekä fysiikkaa.  

Yhteistyömme alussa Varianilla oli tarve fyysikoille ja matemaatikoille sekä erityisesti ohjelmistokehittäjille. Lisähaasteena oli se, että kilpailu ohjelmistonkehittäjistä on kovaa. 

Varianin vetovoimatekijöitä ovat hyvin kansainvälinen, korkeasti koulutettu työyhteisö sekä merkityksellinen työ. Suomen yksikön työntekijät edustavat alojensa huippuosaajia ja lähes puolet porukasta on tohtoreita. Varianin markkinaosuus sädehoitolaitteista globaalisti on yli 50 prosenttia.  

Maailmalla Varian Medical Systemsin sädehoitolaitteilla hoidetaan vuosittain yli neljää miljoonaa potilasta. Sädehoidon annossuunnitteluohjelmistoja hyödyntää yli 100 000 hoitoalan ammattilaista syöpäklinikoilla ympäri maailmaa. Suomen yksikön rekrytointihaasteet olivat kriittisiä myös koko Varianille, sillä merkittävä osa konsernin sädehoitolaitteiden älystä kehitetään Suomessa. 

”Brunnenin avulla motivoimme Varianin omia osaajia viestintään ja autoimme heitä löytämään oikeat tavat tehdä Variania tunnetuksi”, kertoo Varian Finlandin toimitusjohtaja Kari Toimela. Terveysteknologian kanssa toimiessa on noudatettava erityistä huolellisuutta esimerkiksi terveysväittämien kanssa. Tästä syystä on asiantuntijoiden rohkaisu ja vierellä kulkeminen ollut erityisen tärkeää. 

Johdon ja asiantuntijoiden avuksi viestinnälle luotiin strategiset linjauksetyhteiset tavoitteet ja mittarit.  Ihmisiä nostettiin esiin luomalla heille valmiudet ja halu saada äänensä kuuluviin. Mediasuhteita rakennettiin suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti. 

Yhteistyö siivitti tavoitteisiin

Yhteistyön tuloksena rekrytointitavoite saavutettiin. Työntekijöiden näkyvyys sosiaalisessa mediassa kasvoi lähtötilanteeseen verrattuna kolmanneksella ja ansaitun median määrä nelinkertaistui.   

”Työskentely alkoi tiiviillä yhteisellä tekemisellä ja siten se on jatkunut. Brunnen on onnistunut kuuntelemaan palautettamme ja tarvittaessa muuttamaan ja tarkentamaan lähestymiskulmaa. Vaikka asiantuntijamme ovat kiireisiä, on ollut hienoa nähdä, miten väkemme on osallistunut suunnitteluun ja sisällöntuotantoon sekä aktivoitunut olemaan läsnä ja näkymään paremmin eri kanavissa” kertoo Toimela ja jatkaa ”Varianin tunnettuus sekä kiinnostavuus yrityksenä ja työpaikkana on kasvanut huomattavasti. Mediahaastattelut ja muu ansaittu näkyvyys ovat auttaneet meitä onnistumaan myös rekrytoinnissa”. 

Huhtikuussa 2021 Varian Medical Systems yhdistyi toisen terveysteknologiajätin Siemens Healthineersin kanssa. Vaikka Varian jatkaa omana brändinään, on sillä osana Siemens Healthineersia entistä paremmat mahdollisuudet löytää uusia innovaatioita ja muokata terveydenhuollon ja syövänhoidon tulevaisuutta. Potilaille ja terveydenhoidon asiantuntijoille tämä tarkoittaa entistä yhtenäisempää matkaa diagnoosista hoitoon ja jälkitarkastukseen. 

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisenä toimistomme kuulumiset ja pysy aallon harjalla alan trendeistä. Saat kuukausittain ajankohtaisimmat viestinnän uutiset suoraan sähköpostiisi.

Liity tilaajaksi