Brunnen Communications – viestintätoimisto

Viestintätieteiden dosentti, FT Anne Laajalahti vahvistamaan Brunnenin strategisen viestinnän palveluita

Viestintätieteiden dosentti, FT Anne Laajalahti aloittaa johtavana konsulttina viestintätoimisto Brunnenissa 1. huhtikuuta alkaen. Laajalahti tuo mukanaan mittavan viestintävalmennusosaamisen, sillä hän siirtyy uuteen tehtäväänsä Inforin koulutus- ja kehittämisjohtajan tehtävistä. Imagoltaan Suomen parhaaksi arvioitu (Taloustutkimus 2021) Brunnen Communications on strateginen viestintätoimisto, jonka asiakkaat edustavat etenkin rakennettua ympäristöä, teknologiaa sekä julkista ja kolmatta sektoria.

”Viestintä ja vuorovaikutus luovat perustan, jolle hyvinvointi ja menestys rakentuvat – tai johon ne kaatuvat. Viestintäympäristömme muuttuu nopeasti. Siksi myös viestintäosaamisen kehittämisen on oltava jatkuvaa”, Brunnenin johtava viestintäkonsultti Anne Laajalahti painottaa.

”Uskon vahvasti, että tutkittu tieto ja strateginen ajattelu luovat parhaan pohjan viestinnän ja organisaatioiden kehittämiselle käytännössä. Olen iloinen, että Brunnenissa arvostetaan nimenomaan tämänkaltaista pitkäjänteistä viestinnän ja työelämän kehittämistä”, hän lisää.

Laajalahti on suunnitellut ja johtanut sadoittain erilaisia viestinnän koulutuksia niin viestinnän asiantuntijoille, päälliköille kuin johtajille. Lisäksi hän on työskennellyt pitkään viestinnän tutkimus- ja koulutustehtävissä. Laajalahti tuo Brunneniin lisäosaamista etenkin työyhteisöviestinnän, kriisiviestinnän, johtamisviestinnän sekä vuorovaikutusosaamisen alueilta.

”Viestintää tarvitaan kaikilla organisaation tasoilla huomattavasti enemmän kuin takavuosina. Mainekriisit opettavat usein kantapään kautta sen, miten viestinnän kompetenssi- tai budjettivajeet voivat koitua yritykselle kohtalokkaiksi. Näistä kömmähdyksistä on nähty useita esimerkkejä jo pelkästään viime viikkoina”, Brunnenin toimitusjohtaja Taru Nikulainen sanoo ja jatkaa:

”Ukrainan sota on tuonut viestinnän kaiken polttopisteeseen, sillä viestinnän avulla ohjataan ihmisten toimintaa, tunteita ja ajatuksia. Johto on usein myös informaatiovaikuttamisen kohteena. Tämän monelle uuden, haitallisiin tarkoitusperiin pohjautuvan ilmiön tunnistaminen ja tilanteen ymmärtäminen vaatii viestinnältä ja johdolta korkeaa strategista osaamista. Kyse on vaikuttamisenhallinnasta, minkä hallitsemiseen tarvitaan tinkimätön taktiikka.”

Anne Laajalahti on työskennellyt lähes kaksikymmentä vuotta viestintäalalla muun muassa koulutus- ja kehittämisjohtajana Inforissa, tutkijana Jyväskylän yliopistossa ja kouluttajana kymmenissä organisaatioissa. Laajalahti on viestintätieteiden dosentti Vaasan yliopistossa ja puheenjohtaja Viestinnän ammattilaiset ProCom ry:n Tiede- ja teoriaverkostossa. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori. Laajalahti on julkaissut aktiivisesti viestinnän kansallisissa ja kansainvälisissä lehdissä. Lisäksi hän on toiminut Viestinnän ja vuorovaikutuksen tieteellisen yhdistyksen Prologos ry:n puheenjohtajana sekä Media- ja viestintätieteellinen seura Mevi ry:n varapuheenjohtajana.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Taru Nikulainen, p. 050 325 7347 tai taru.nikulainen@brunnen.fi
johtava viestintäkonsultti Anne Laajalahti, p. 050 505 8474 tai anne.laajalahti@brunnen.fi

Kuva: Matti Rajala

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisenä toimistomme kuulumiset ja pysy aallon harjalla alan trendeistä. Saat kuukausittain ajankohtaisimmat viestinnän uutiset suoraan sähköpostiisi.

Liity tilaajaksi