Brunnen Communications – viestintätoimisto

Kuntalaiset Suomen ensimmäisissä aluevaaleissa tavoittaa ydinviesti

Suomen historian ensimmäiset aluevaalit tammikuussa 2022 haastoivat kuntien ja uusien hyvinvointialueiden viestintää syksyllä 2021. Brunnen auttoi Satakunnan hyvinvointialuetta viestimään vaalien merkityksestä ja houkuttelemaan kuntalaisia äänestämään.

Syksy 2021 oli uusilla hyvinvointialueilla kiireistä aikaa hyvinvointialueiden muodostamiseen ja Suomen ensimmäisiin aluevaaleihin valmistautuessa. Hyvinvointialueet ja aluevaalit olivat uusi asia niin kuntalaisille, ehdokkaille kuin hyvinvointialueen toimijoille ja viranomaisille. Kuntien muodostamien hyvinvointialueiden keskeinen haaste oli kertoa kuntalaisille, mistä vaaleissa on kysymys, miten se koskettaa jokaista kuntalaista ja miksi aluevaaleissa äänestäminen on erityisen tärkeää.

”Tavoitteenamme oli luoda kattava viestintäpaketti niin kuntien, aluevaaliehdokkaiden kuin hyvinvointialueen viestinnän käyttöön. Koska aluevaalit toteutettiin ensimmäistä kertaa, tärkeää oli tunnistaa, mikä eri kuntalaisryhmille on merkityksellistä ja innostaa käyttämään äänioikeuttaan”, Satakunnan hyvinvointialueen viestintäasiantuntija Mira Metsälä kuvailee.

Yhteisessä työpajassa Satakunnan hyvinvointialueen edustajien kanssa Brunnen muotoili aluevaaleihin selkeän ydinviestin, kuntalaisten motivaatio-, viesti- ja kanavakartan, sekä kysymys-vastaus-patteriston. Kattava paketti valmistui sopivasti ehdokasasetannan päättymisen alla ja se otettiin heti käyttöön.

”Jaoimme materiaalipaketin laajasti käyttöön sekä kunnille että aluevaaliehdokkaille, jotka saivat hyödyntää sen sisältöjä osana omaa viestintäänsä. Selkeä ydinviesti ja hissipuhe toimi myös oman vaaliviestintämme selkärankana ja motivaatiokartta auttoi suunnittelemaan viestintää eri kohderyhmille”, Metsälä kertoo.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisenä toimistomme kuulumiset ja pysy aallon harjalla alan trendeistä. Saat kuukausittain ajankohtaisimmat viestinnän uutiset suoraan sähköpostiisi.

Liity tilaajaksi