Brunnen Communications – viestintätoimisto

Varmuutta ja vaikuttavuutta uusiutuvan energian asiantuntijoiden esiintymiseen media- ja esiintymisvalmennuksella

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 haluaa varmistaa työntekijöilleen parhaat mahdolliset edellytykset media- ja esiintymistilanteisiin. OX2 Suomen johto sekä valtaosa osa yhtiön asiantuntijoista ovat osallistuneet Brunnenin valmennuksiin, joissa sparrataan vuorovaikutustaitoja aina oman viestin kiteyttämisestä haastavien vuorovaikutustilanteiden hallintaan.

Uusiutuvan energian asiantuntijat ovat työssään paljon tekemisissä hankealueiden asukkaiden, kuntapäättäjien, maanomistajien, yhteistyökumppaneiden ja median kanssa. Tuuli- ja aurinkovoimahankkeissa järjestetään esimerkiksi asukas- ja maanomistajatilaisuuksia, joissa hankkeiden projektipäälliköt ja muut hankevastaavat ovat esillä.

Vahvistaakseen asiantuntijoidensa viestintävalmiuksia OX2 aloitti säännölliset media- ja esiintymisvalmennukset niin hanketasolla työskenteleville kuin yleisemmin toiminnoista vastaaville. Brunnenin vetämät viestintään ja vuorovaikutukseen pureutuvat valmennukset käynnistettiin vuonna 2020.

“Yhtiömme tapaan toimia kuuluu avoin vuorovaikutus sekä aktiivinen vuoropuhelu sidosryhmien kanssa. Jotta voimme palvella mediaa parhaiten, on tärkeää, että meillä kaikilla on ymmärrys median toiminnasta ja osaamme sanoittaa viestimme tiiviisti ja ymmärrettävästi”, sanoo OX2 Suomen maatuulivoiman hankekehitysjohtaja Veli-Pekka Alkula.

OX2:lle on räätälöity pienryhmävalmennus, jonka tavoitteena on kehittää osallistujien esiintymisvalmiuksia, löytää jokaisen henkilökohtaiset vahvuudet sekä tarjota työkaluja vaativiin vuorovaikutustilanteisiin. Lisäksi valmennuksessa pureudutaan käytännön esimerkein siihen, miten median kanssa toimitaan ja keskustellaan.

Keskeisenä osana jokaista valmennusta ovat haastatteluharjoitukset, joissa osallistujat pääsevät testaamaan valmennuksen oppeja ja omaa osaamistaan. Haastatteluharjoitukset jakautuvat leppoisaan ja kiperään osioon, jotka muokataan aina kunkin osallistujan työnkuvaan sopivaksi.

“Brunnenin järjestämistä media- ja esiintymisvalmennuksista on ollut suuri apu asiantuntijoidemme jokapäiväiseen työhön. Erityisen arvokkaana osallistujat ovat pitäneet sitä, että valmennusten harjoitukset tuntuvat aidoilta ja kysymykset todella ovat sellaisia, joita asiantuntijamme saavat. Myös valmennuspäivien kannustavasta tunnelmasta on tullut hyvää palautetta”, sanoo Alkula.

OX2 aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2012, jonka jälkeen se on kasvanut nopeasti. Brunnenin kanssa yritys aloitti yhteistyönsä vuoden 2018 lopulla. Lue täältä Brunnenin OX2:lle toteuttamasta hankeviestintämallista, jonka avulla yhtiö varmistaa vuorovaikutteisen toimintatavan ja näin parantaa hankkeidensa onnistumisedellytyksiä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisenä toimistomme kuulumiset ja pysy aallon harjalla alan trendeistä. Saat kuukausittain ajankohtaisimmat viestinnän uutiset suoraan sähköpostiisi.

Liity tilaajaksi