Brunnen Communications – viestintätoimisto
Kuvituskuva.

Vuokrattu viestintäpäällikkö täyttää viestintäsi hetkellisen vajeen

Onko käsissäsi tilanne, jossa viestijä kertoi juuri vaihtavansa työpaikkaa tai tarvitset loppuvuodelle lisää näkemystä? Vai haetko viestinnän tilapäistä vahvistusta organisaatiomuutoksen vuoksi? Ulkoistettu viestintäpäällikkö on tällaisiin tilanteisiin pistämätön ratkaisu.

Edessä olevien muutosten myötä nykyisen viestintätiimin kohtuuton kuormittaminen, perinteinen töiden uudelleenjako tai tavoitteiden madaltaminen voi johtamistaktiikkana kuulostaa käyttökelpoiselta, mutta pahimmillaan se johtaa aivovuotoon, loppuun palamiseen tai molempiin. Tällaisen dominoefektin suossa organisaation kehittäminen jää toissijaiseksi. Siksi kannattaa ottaa vaihtoehdoksi viestijän vuokraus, jonka avulla tiimi saa ryhdin, laajan näkemyksen ja kaivatut lisäkädet.

Vuokrattu viestijä on ihanteellinen johdon sparraaja

Määräajaksi vuokrattu viestintäosaaja on erinomainen johdon keskustelukumppani. Useaa organisaatiota kehittäneenä konsulttina hän näkee kokonaisuuden ulkopuolisen silmin, tuo organisaation käyttöön laajan osaamisensa ja pystyy tarttumaan nopeasti toimeen. Meillä Brunnenissa myös konsultit konsultoivat toisiaan, jolloin ratkaisut ovat tarkoin harkittuja ja aina alan viimeisimmän tiedon maustamia. Yhden vuokratun viestintäpäällikön kautta saat taaksesi useiden kymmenien vuosien viestintäosaamisen.

Talous-, HR- ja liikkeenjohdon puolella tilapäinen sijaisuus on jo normi, mutta viestinnässä ajatus vaatii toisinaan vielä totuttelua. Tuntemattomuus johtuu mielestäni siitä, että viestinnän strategista roolia vaikuttavuuden rakentajana ei vielä täysin hahmoteta.

Vuokrattu viestijä vai perinteinen viestintäkonsultointi?

Miten vuokrapäällikkyys tai -johtajuus sitten poikkeaa tutummasta viestintätoimiston ja asiakkaan välisestä yhteistyöstä? Siten, että vuokraosaaja on kiinteä osa tiimiäsi. Hän osallistuu kokouksiin, sopeutuu talosi työskentelyrytmiin ja kulttuuriin, jakaa ja tekee työt aivan kuin hän olisi vakituinen osaajasi. Hän työskentelee tiimissäsi joko täysipäiväisesti esimerkiksi puolen vuoden ajan, tai tiettyinä päivinä viikossa.

Samalla johto saa rauhan etsiä vakituista seuraajaa, kun ei tarvitse kantaa huolta viestintätiimin resilienssistä ja talon viestintään kohdistuvien odotusten täyttämisestä. Usein ulkopuolinen ja organisaatioon hyvin integroitunut osaaja näkee myös resurssitarpeen uudessa valossa: tulisiko kenties rekrytoitavan ihmisen profiilia muokata jotenkin? Vai voisiko viestinnän lean-valmennus sujuvoittaa viestintätiimin arjen työtä niin, että uuden viestintäpäällikön on tehokasta hypätä taloon?

Vuokraratkaisu on taloudellisesti kilpailukykyinen, sillä se ei rasita organisaatioosi varattua kulurakennetta.

Ja kun viestintätiimi voi hyvin ja pystyy keskittymään vaikuttavaan viestintään, on johtaminenkin tuloksellista.

Taru Nikulainen

Taru Nikulainen

Strategiat, vaikuttaminen, muutokset ja kriisit ovat myös asiakkaan puolella työskennelleen Tarun ominta osaamista. Monissa viestinnän liemissä keitetty Taru pysyy kylmähermoisena vielä siinä vaiheessa kun monen muun ajatus pyörii jo kehää.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisenä toimistomme kuulumiset ja pysy aallon harjalla alan trendeistä. Saat kuukausittain ajankohtaisimmat viestinnän uutiset suoraan sähköpostiisi.

Liity tilaajaksi