Brunnen Communications – viestintätoimisto
Kuvituskuva.

Vuosi asiakkaan organisaatiossa – mitä asiakas ja minä opimme?

Vuosi 2022 päättyi, ja samalla päättyi myös vuoden mittainen viestintäpäällikkyys asiakkaallamme. Sijaistin perhevapaalla olevaa sisäisen viestinnän päällikköä noin kolmasosan työajastani. Kokemus osana kansainvälisen asiakasorganisaation tiimiä oli avartava ja inspiroiva. Mitä opin ja millaisia neuvoja antaisin sinulle, joka kenties harkitset ulkopuolisen osaajan palkkaamista määräajaksi?

Heti yhteistyömme alussa kävi selväksi, että asiakkaamme ei tarvinnut konsulttia vaan aidosti tiimin jäsenen – tekijän, jonka hihat ovat käärittyinä  ja kädessä laaja ja sellaisenaan käyttövalmis työkalupakki.

Sitä asiakas saikin. Pienessä tehokkaassa ja kansainvälisessä tiimissä roolimme loksahtivat kohdilleen ja yhteinen rytmi löytyi nopeasti. Minä hoidin erilaisia projektiluontoisia viestinnän kehitys- ja suunnittelutehtäviä, sekä tietenkin tuin ja konsultoin tiimikollegoitani heidän omilla vastuualueillaan. Asiakkaan kannalta tämä oli tehokas ratkaisu – vaikka projektiluontoiset tehtävät ovat usein kriittisen tärkeitä, työllistävät ne kuitenkin harvoin ketään kokopäiväisesti. Samalla niihin saadaan ulkopuolisen konsultin viimeisin tieto, jota täydennetään organisaation omalla erityistuntemuksella. Myös tiiminjäsenet voivat rauhassa keskittyä omiin tehtäviinsä ja mikä tärkeintä, löytävät aina apua sitä tarvitessaan.

Strategioita, muutosviestintää ja vastuullisuustyökaluja

Rytmitimme työaikani niin, että tuntini jakaantuivat tasaisesti koko viikolle. Käytännössä olin siis läsnä tiimin arjessa lähes joka päivä. Tämä toi tiimille mielenrauhaa, koska heidän ei tarvinnut odotella tai järjestellä töitään niille päiville, jolloin olen paikalla. Joskus apuani tarvittiin enemmän, mutta kokonaisuus tasapainottui aina kuukauden mittaan.

Vuoteen mahtui paljon – organisaatiokulttuuria tukevan viestinnän suunnittelu, kahden eri organisaatiomuutoksen viestinnän suunnittelu, päivitetyn liiketoimintastrategian viestinnän suunnittelu ja toteuttaminen, johdon strategiapäivien organisointi, vastuullisuusviestinnän työkalujen rakentaminen, intran 2.0.-version suunnittelu, sekä arjessa rullaavan viestinnän tukeminen ja sisällöntuotanto. Olin mukana kaikessa strategiatasolta onboarding-viestintään ja henkilöstötyytyväisyyskyselyjen käsittelyyn asti.

Vuokratusta viestijästä organisaatio saa täysipainoisen tiiminjäsenen, joka on mukana kaikessa tiimin tekemisessä. Vuoden aikana ehdin ystävystyä tiimiläisteni kanssa, ja vilpittömästi nautin yhteistyöstä. Asiakaskollegani kaipasivat osaavaa, toimeentarttuvaa ja tekevää työkaveria, ja sellaisen he minusta saivat. Yhteisenä tavoitteenamme oli viedä eteenpäin koko työyhteisöä ja organisaatiota sujuvoittamalla ja kehittämällä sisäistä viestintää ja rakentamalla hyvää viestintäarkea. Hauskuutta ja naurua unohtamatta!

Anni Ruotsalainen

Anni Ruotsalainen

Organisaatioviestinnän monitoiminainen, joka on tehnyt vaikuttavaa viestintää myös asiakkaan puolella.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisenä toimistomme kuulumiset ja pysy aallon harjalla alan trendeistä. Saat kuukausittain ajankohtaisimmat viestinnän uutiset suoraan sähköpostiisi.

Liity tilaajaksi